top of page

NodeMCU Kartını Arduino IDE ile Kullanma ve Pin Diyagramı

Güncelleme tarihi: 18 Nis 2020

NodeMCU, IoT ürünlerini prototiplemenize veya oluşturmanıza yardımcı olan açık kaynaklı ve düşük fiyatlı bir geliştirme kitidir. Üzerinde bulunan dahili ESP8266 Wi-Fi modülü ile rahatlıkla internete bağlanabilirsiniz.


Kartla ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


NodeMCU kartını Arduino IDE ile programlayabilmek için kart yöneticisi ile kartımızı IDE ye eklememiz gerekiyor.

Bunu yapabilmek için öncelikle "Arduino>Dosya>Tercihler" menüsünü açıyoruz. Alt kısımda yer alan "Ek Devre Kartları Yöneticisi URL'leri" bölümüne http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json adresini giriyoruz. Tamam diyerek kaydedip buradan çıkıyoruz.


"Araçlar>Kart>Kart Yöneticisi" menüsünü açıyoruz. Buradan aktif ve yüklenebilir modülleri görebilirsiniz. Arama kısmına "esp8266" yazarak çıkan paketi yüklüyoruz.


İşlem tamamlandıktan sonra "Araçlar>Kart" menüsüne yeni yüklediğimiz pakete dahil olan tüm kartlar eklenmiş olacaktır. Listeden "NodeMCU 1.0" kartını seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.



NOT: Bu işlemi yaparken hata alırsanız veya kart yöneticisi girdiğimiz adresteki paketleri yükleyemezse Arduino IDE sinin son sürümünü yükleyip aynı işlemleri tekrar deneyin.



NodeMCU Pin Diyagramı




NodeMCU ile Arduino IDE aracılığıyla kodlama yaparken kart üzerinde yer alan pin numaralarını (D1, D2 gibi) ya da GPIO pin numaralarını (5, 4 gibi) kullanabilirsiniz.



Son Paylaşımlar

banner300900.gif
banner300900.gif
bottom of page